Snart är det sommar..

Jisses vad jag är trött, Lionel sover visserligen bra men han har kommit in i en fas där han vknar efter någon timme på kvällen och sen flera ggr på natten. Och utöver det så har jag svårt att sova överlag. Aja Lionel börjar bli stora killen nu, vi har börjat att ge honom gröt nu. Just för att han ska bli mera mätt och gå upp lite mera i vikt. O det funkar så bra, första dagarna spottade han mest ut det men jisses vad han äter nu. Vi ger honom inte så mycket. Mera smakportioner men jag tror att vi snart kan öka på det lite. Sen har han börjat att "åla" lite. Han kommer inte framåt men han ålar liksom runt lite. På rygg går det lite snabbare än på mage men han förflyttar sig lite grann i alla fall.
Sen är ju det bästa att han är på så gott humör hela tiden..

Nästa vecka så är det Walter skolavslutning, tror att han längtar en del efter den. Märker att han är ganska trött nu. Ett 10 veckors långt lov är nog ganska behövligt för honom. Bästa är ju att han får vara hemma hela tiden och behöver inte vara på fritids eller liknande. Hans pappa ska ha honom första 4 veckorna och sen tar vi över. Det ska bli så mysigt att ha honom så länge. Bara att slappa och ta det lugnt med hela familjen..
Får se vad vi hittar på för saker. Öland är i alla fall bestämt. Men vilken vecka det blir har vi inte bestämt men det blir typ i Juli- Augusti.

Det var allt ni får idag..

Kram på er..Mammaligan

Mitt huvud yrslar så ni får ursäkta om jag svammlar mer än vanligt. Är i alla fall söndag och vi var och lämnade Emelie idag. Tyvärr så kom inte Walter, men han kommer i morgon i stället så det blir bra.
Men det har varit en helg med full fart. I fredags så tog jag med Emelie till Djäkneberget för att träffa "Mammaligan" Alla mammor var dock inte med utan vi var bara 4 st med stora och små barn. Men oj vad barnen lekte. ( Dom stora alltså) I nästan 5 timmar så sprang dom omkring i lekparken och härjade. Men dom hade verkligen roligt så jag kommer att sno med henne flera ggr så hon kan ha lite kompisar här..

Sen på lördagen var det städning och sen på kvällen blev det tacos och spelkväll med Anna och Danne, alltid trevligt som vanligt.

Nu är det söndag och vi var och lämnade Emelie tidigare på dan och nu ligger vi bara i soffan och slappar. Lionel sover sen en stund tillbaka. Har ju fått in en sådan bra rutin på honom. Han somnar helt av sig själv i sin egen säng runt 20 tiden varje kväll och sen sover han till 12-1 på natten för att äta i ca 10 min.. Mycket bra tycker jag. Och han har varit på så gott humör den senaste veckan. Troligtvis så är det koliken som är på väg bort. Jag försöker att undvika mjölkprodukter så gott det går med.. Men nu kan han ligga och dona på golvet en bra stund innan han blir arg..
Men ska ändå gå på läkarbesöket nu på onsdag..

Nej nu ska jag lägga mig och vila lite..

Kram på er..


Ingen lekparksmamma här inte...

Idag har det nog varit den första riktigt varma sommardagen, eller försommar kanske man ska säga rättare sagt. Nu i helgen har vi haft Emelie här hemma så vi drog i väg till Vallbys friluftsmuseum och tittade på lite djur och åt glass. Kan ju säga att det var ju inte bara vi som var ute och tittade på djur. Många barnfamiljer hade tagit sig ut på både gott och ont. Kan ju säga att jag är inte sådär jätteförtjust i barn längre, jo dom som står mig nära så klart. Men jag blir annars bara irriterad på att många inte kan uppföra sig eller beter sig störigt i största allmänhet. MEN jag vet att det är föräldrarnas fel. O NEJ jag är inte perfekt jag heller det är jag mycket medveten om.

Aja efter att ha tittat på diverse djur såsom lite hästar, ( jag vågade tom klappa en) kor, getter, svin och fåglar så drog vi iväg att handla och sen hem. Tyckte att det var lite synd att bara åka hem så C sprang upp och lämnade maten och fixade lite mackor och saft medans jag, Emelie och Lionel gick till lekparken.
Där lektes det "Inte nudda mark", gungades och åkte rutchkana. Även jag gungade fast jag märkte att jag blev lite "åksjuk" av det. Så gungandet får skötas utav barnen. Fast jag är inte och kommer aldrig att bli en lekparksmamma. Är helt ok att vara där med sällskap av en annan vuxen men att bara sitta där själv och titta på när ens unge leker går bort. Och ärligt talat hur många lekplatser är så pass roliga att man själv vill leka där i mer än 5 min som vuxen?

Ja det här var i alla fall den här dagen, kan ju bara säga att Lionel har varit jätteglad i flera dagar. Hoppas att det håller i sig..

Kram på er...!

 

 


Pilska kattor

Hej o hå ludentå eller nåt. Ja det är en ny vecka och vi får se vad man ska hitta på. Åkte upp till sthlm i fredags för att gå på begravning. Bosse´s goda vän Björn avled för ett tag sen och jag ville närvara under cermonin, fick tyvärr inte närvara under hela då Lionel fick spel och började skrika i början så jag fick lov att gå ut med honom. Efter en stund kunde vi dock gå in igen. Cermonin var mycket enkel och vacker, han hade valt att inte ha en präst som närvarade utan det var goda vänner som höll i det. Efteråt så åkte vi till en restaurang för att äta god mat. Precis som han ville ha det. Åkte efter och hämtade Walter och så åkte vi hem tillsammans.

På lördagen så var vi ute en stund med ungarna, vi har köpt en systemkamera så vi ville ju ut och testa den lite :) och sen behövde vi alla ut och röra på oss. Tyvärr så började det regna efter en tag så vi var
att gå hem igen.

Här hemma har vi två kattor som har kommit in i en löpperiod. Först var det Doris som höll på att skrika och ha sig så jag ringde och bokade tid för kastrering på henne. Som tur är så börjar hon att lugna ner sig lite men kom inte och tro att det kommer att bli lugnt för det. Nä då är det Sveas tur. Så nu har vi två desperat kattor som är så pilska och bara trånar efter en snygg kattkarl. Suck för dom. Aja, Svea´s tur kommer snart med..

Ungarna mår annars bra, Walter har ju gipset att tampas med. Kan lova att det är nedräkning tills han får ta av det.

Lionel har en värre skrikperiod nu. tänk om han bara kunde tala om vad det är för fel. Han blir 3 mån idag och den mesta tiden har mest bara bestått av bekymmer och att försöka lista ut vad som är galet. Att han inte går upp i vikt som han ska gör ju inte saken bättre och det spelar roll om jag bara ammar eller ger ersättning.
I morgon ska han vaccineras och sen ska vi få en ytterligare läkartid för att kolla upp honom.

Emelie är inne i en 3 års trots just nu och det är bara pappa som gäller när hon är hemma hos oss. Mycket beror på Lionel, att jag inte har samma tid med henne. Eller med någon för den delen. Önskar ibland att man kunde klona sig för att kunna räcka till allt men den vetenskapen är det bara att drömma om.
Som tur är så detta bara en period och att det underlättar sen. Men tills dess är det bara att bita ihop.

Nej nu måste jag äta lite och sen spela Yatzy med älsklingen.


Nu blev det makens tur...

Suck för min familj, är det inte förkylningar så är det invalidos. Idag så operade hjärtat sitt knä så han hoppar omkring på kryckor här hemma. Får se om det räcker med den här OP eller om dom måste göra en till. Hoppas inte det just för älsklingens skull..

Annars är det ganska lugnt här hemma. Katterna röjer som satan titt som tätt, kul att se på men ibland så blir dom lite dryga. Har även märkt att jag ska nog inte gosa för mycket med dom nu under pollensäsongen. Det kliar så konstigt min näsa då...

Det har gått lite mer än en vecka sen Danzade flyttade, det har gått förhållandevis ganska bra men ibland kan jag få en sådan otrolig saknad efter henne att det gör ont i mig. Men sen så vet jag att hon har det så bra där hon att jag inte skulle vilja ändra på det för alla pengar i världen. Får helt  enkelt komma och hälsa på istället..

Var på BVC idag med Lionel för att kolla vikten, ev blir det ett till läkarbesök iom att han inte går upp så bra i vikt igen. Han har stått ganska stilla en längre tid och bvcsköterskan skulle rådfråga med läkaren om det skulle göras något. Är egentligen inte så orolig för jag tycker att han är nöjd av sig. Mycket mera än vad han har varit förut.
 
Just det, firar ju ett år som Västeråsare idag. Tänk vad mycket som jag och älsklingen har hittat på, förlovning, äktenskap och en liten Lionel. <3
Kunde inte hitta en bättre äkta häft, partner och vän..

Nej nu ska jag ta någonting att äta och sen duscha..

Kram på er