2010

Jag har ett inlägg kvar om mina dagar att göra men det sparar jag tills i morgon för att nu tänker jag sammanfatta 2010.

Ett riktigt händelserikt år kan man säga,
Vi gifte oss i januari och i februari kom den lille skitarnas skit. Ja Lionel alltså, den vilda pojken som inte vet hur det är att ta det lugnt.
Alla resor vi har gjort, fram och tillbaka till västkusten, en snabbvisit ner till Öland, Big time släktkalas i Grönsinka med stora monstermyggor som belöning. En tur till Kristinehamn för att hälsa på Göte, en gammelmorfar som man inte ens visste om att man hade.

Mitt svåra val att låta Danza flytta, ett val som jag vet var rätt men som fortfarande känns i hjärtat och gör ont.
Walter stackarn som bröt armen och efter många turer så blev det operation. Älsklingen som opererade knät ännu en (för vilken i ordningen jag inte kommer ihåg) gång.


Jag har säkert glömt massor av vad som har hänt men även om jag vet att 2011 kommer att bli ett bra år så finns det inget som kan slå 2010.
 
Kram och gott nytt år på er!


Dag 25, min favoritplats

Det är och har alltid varit Öland. Alla somrar som man spenderade där med massor av bad och lek. Jag önskar att det fanns mera tillfällen att åka ner men när man inte själv har körkort blir man beroende av dom som har körkort eller att åka komma buss/tåg och det är ju lätt med två barn.

Sen tycker jag väldigt mycket om att åka ner till Kavlanda och träffa Christians föräldrar, det är så lugnt och skönt där nere och man är oftast väldigt utvilad när du kommer hem.

Kram på er!

Dag 24 mina rädslor

Jag är fruktansvärt rädd för att dö, eller kanske inte själva döden i sig, när jag är gammal hoppas jag att jag har förlikat mig med det och är så pass trött att det skulle vara skönt. Men det är just att bli gammal, där klämmer skon.
Sen är jag rädd att det ska hända min familj någonting, barnen ska försvinna eller att maken lämnar mig.

När det gäller fobier så är nog getingar den största.


Dag 23, det är jag bra på.

Jag hoppas att jag är bra på att vara en mamma och hustru, sen vet jag att jag är jävligt bra på att bara vara jag. Är som jag är och hoppas att folk tar mig för den jag är. Är bra på mitt jobb, på att visa hur hur pass empatisk jag är och bryr mig om min nära och kära.
Sen är jag fruktansvärt bra på att få Yatzy, fråga maken.. ;)

......
Var till Hälla idag och skulle hitta lite julklappar, jadå, handla julklappar på mellandagsrean är ju en sketasmart idé. Hittade en del och jag hoppas att dom är uppskattade. Walter tog med sig Aiden så de försvann snabbt för att titta lite själv i affärer. Efter det att vi var klara så följde Aiden med oss hem för att äta middag och spela lite. Pojkarna hade jättekul och Lionel charmade i vanlig ordning, lite senare på kvällen skulle Aiden hem och Walter följde honom tills dom mötte Martina som skulle möta upp dom. Aiden berättade då att han tyckte Walter var jättebra på engelska så han kom hem här stolt som en tupp. :)

Kram på er!

Dag 22, det får mig att gråta.

Jag gråter eller blir gråtmild till allt. Det kan vara till en vacker sång, orättvisor eller sorgliga saker på tv. Jag är en sådan person som gråter av ilska, trötthet, sorgsenhet, ja allt typ. Kommer dock inte ihåg när jag riktigt grät sist, var väl ett tag sen när jag var toktrött av total sömnbrist.
....

Ja annars är det full fart hemma, var hemma hos Martina idag med pojkarna. Lionel lekte med Nathaniel och Walter var ute och åkte pulka med Martinas bonusson Aiden. Hoppas att dom kan träffas flera ggr och att Aiden flyttar hit, ( han bor i England). Vore så kul om Walter kunde få en kompis här i Västerås med. Nästa gång han kommer till Sverige är i påsk så det är ju tyvärr ett tag dit. Men men.

Kram på er!

dag 21, mitt hem

Vi bor i en 3a med 5 personer, visserligen är ju bara Walter och Emelie här varannan helg men det blir trångt i alla fall. Fast för att beskriva det lite så har Walter den ena halvan av vardagsrummet, Lionel sover inne hos oss men har ett lekrum i klädkammaren. Emelie är den enda med eget rum,köket är ett trångt ställe som man får klaustrofobi av. Eller det får jag av hela lägenheten och bara längtar tills den dagen då vi kan flytta till större.
Den dagen det sker så ska jag beskriva det bättre för den här är inte värd att berätta om.


Dag 20, det här upprör mig

Det är många saker som upprör mig. Typ världskrig, svält plågade djur och barn. Men sen upprör jag mig fruktansvärt på folk som
*röker när de är gravida
*drar en barnvagn och röker
*använder babyspråk till sina barn
* inte ha vett och uppfostra sina barn
* inte tömmer luddfiltret i torktumlaren
* inte har trafikvett eller vett överhuvudtaget.
* som är inskränkta

Och en massa mera.

.....
Idag var/är det julafton, det har varit en lugn jul med massor av mat. Finns inget att klaga på. Fick fina presenter av maken, bla en massageupplevelse. Den ser jag fram emot. Ska bara boka in en tid.

Kram på er!
Dag 18 och 19, mina förebilder och mina dåliga sidor

Jag hann inte blogg igår och dessutom så försvannd det jag skrev idag så nu blir det ett kort men dubbelt inlägg.

Dag 18
Finns nog inga direkta förebilder hos mig, det skulle vara min gammelmorfar Göte då, så pigg som han är vill jag med vara vid 91års ålder. Han sköter allt själv hemma såsom tvätt, städ, matlagning etc etc. Dessutom så är han mer eller mindre helt blind. Det är vad jag kallar en riktigt krutgubbe det. :)

Dag 19.d
Äh ni fick ju mina dåliga sidor bara för några inlägg sen iom med mina dåliga vanor så ni får håller er med det.

...
Jag skrev ett långt inlägg om SJ och deras förseningar men det orkar jag inte skriva igen så jag nöjer mig med att konstatera att sitta 1½ timme i Bålsta och vänta på ett tåg är inte roligt och dessutom så lär sig dom inte att vintern kommer tillbaka år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år..........

Kram på er!


Dag 17, detta ångrar jag.

Vet inte om det finns så mycket jag ångrar men det är särskilt en sak.
När jag var omkring 14 år så hittade jag ett brev gömt i mammas väska, det var ett brev från min biologiske pappa som jag aldrig hade träffat eller pratat med. Såg att brevet bara var 1 år gammalt så jag satte mig ner och skrev ett tillbaka och skickade iväg. Efter det så ringde jag ett nummer som gick hem till hans mormor och hon berättade att han skulle komma hem den 26e juni vilket var strax efter midsommar.
Dagarna gick och jag åkte till Öland med mormor och firade midsommar där. På vägen hem så bestämde vi att jag skulle följa med mormor hem och inte till mamma, jag tänkte att jag kunde ju ringa pappa från mormor istället.

Den 26e kom och av någon anledning så ringde jag inte den dagen som var en fredag utan jag väntade över helgen iom att det inte var någon som visste om detta förutom min moster. På måndagen fick jag äntligen ett tillfälle att ringa och pratade med pappas mormor igen, hon berättade att han var uppe hos sin mamma dvs min farmor i Södertälje och att jag skulle ringa dit.

Det tutade dock upptaget i telefonen och jag gjorde något annat under dagen. Senare på eftermiddagen tänkte jag göra ett nytt försök att ringa och i samma sekund som jag slår numret känner jag att han har är död. Farmor svarar och berättar att polisen är där och säger att han hittades död på fredagen den 26 juni, då jag egentligen skulle ha ringt. Jag ångrar så att jag inte ringde den dagen, visst det hade säkerligen inte ändrat nåt då hans leverne hade tagit död på honom vilket fall som helst och jag har min pappa som alltid kommer att vara min pappa även om han inte är biologisk. Jag ångrar bara att jag inte fick träffa honom och se hur han såg ut, om jag överhuvudtaget var lik honom på något sätt. Det enda jag har är ett foto som togs dagen innan han dog och ett jättelångt brev som beskriver han och hans liv.

Kram på er!


Dag 16, ett pinsamt ögonblick

Det är nog flera pinsamma ögonblick som man har varit med om men jag minns speciellt en gång. Jag och min "morbror" började nya i samma klass när vi skulle börja 4an. Under sommaren hade vi en liten pakt tillsammans med våran kusin att vi skulle vara "tuffa" och bytte därför namn. Jag hette Nicole min kusin Baloo och min morbror hette Majk. Japp stavningen stämmer. Detta "lekte" vi hela sommaren men när hösten kom så glömdes detta bort och jag och kusinen trodde att vi skulle gå tillbaka till våra gamla vanliga jag. Ack så fel vi hade, under uppropet så började läraren säga alla namn och kom då sedan ner till min morbror, ingen svarade och han sa namnet igen. Efter en stund så hör man en röst som säger. "Jag heter Majk". Detta ställde ju till lite problem kommer jag ihåg hur vida man skulle fortsätta att kalla honom för Majk eller inte. Det blev väl så att han fick heta det tillslut. Bara det att läraren helt plötsligt en dag frågar om vi har ett annat namn på mig. Ja säger han och ställer sig upp. "Vi brukar kalla henne för daggmasken" Detta var ju inte så jätteroligt när man är ny i en klass och alla skrattade rejält.
Idag skrattar jag åt det och kan tycka att det  nog mest är pinsamt för min morbror. :)

Andra pinsamma saker är ju självklart att man råkat prutta inför folk, rapa säga knäppa saker och en del annat.

Kram på er!


Dag 15, barndomsminne.

Jag har många barndomsminnen, bla alla somrar nere på Öland. Ofta åkte vi ner när skolorna slutade och kom hem när dom började igen. I och med att jag flyttade så mycket när jag var liten var och är Öland den enda fasta punkt som jag känner att jag har, även om jag inte åker ner speciellt ofta längre.
Men några av mina minnen därifrån är bland annat att vi "hade" kor. Eller bonden lånade våra marker och lät korna beta. Detta var ju väldigt roligt men kunde innebära en del "koskitstrampande" Eller att vi fick cykla till bonden för att hämta mjölk och ägg och det var minsann lika spännande varje gång. Denna bonde lät oss alltid åka med hölasset om vi ville eller leka på höskullen.

Ett annat minne är när jag är hemma hos min mormor under ett jullov och jag och min moster (skiljer inte så många år) leker en dag. Vi hade så roligt och helt plötsligt är klockan sent på eftermiddagen och vi upptäcker att vi fortfarande har pyjamas på oss, hysteriskt roligt tyckte vi att det var.

Men det bästa minnet som jag kommer ihåg var när mamma och pappa berättade att jag skulle få ett syskon, kommer ihåg att jag trodde att det var jag som skulle få barn och att jag inte fick ihop det. Och att när jag sen fick min lillasyster också fick ett par vinröda kinaskor, det var lycka det.

Jag har som sagt mycket minnen och det skulle bli hur mycket som helst om jag skulle skriva ner allting här. Jag kanske en dag skriver en bok om det. Det rycker så i skapartarmen på mig. :)

Kram på er!


Dag 14 mina drömmar.

Jag har faktiskt en dröm att få öppna eget, en blandning av förskola och dagmamma. Med lite mindre antal barn som man kan få tid för och med ett lite "bättre" kök.
Det ska även vara nattöppet då det bara finns ett nattöppet dagis här i Västerås. Men det är en dröm som man inte bara fixar över en natt. Det behövs mycket planerande och kapital så det får än så länge bara vara en dröm.

Annars så drömmer jag om att få ett lyckligt och långt liv med min älskade familj så klart, antar att de flesta önskar det.

Kram på er!


Dag 12 och 13, en vanlig dag och mina dåliga laster.

Jag kom inte in igår så att jag kunde blogga om en vanlig dag hemma hos mig så att jag får göra ett dubbelinlägg helt enkelt.

Dag 12, en vanlig dag hos mig eller hos oss rättare sagt.
Lionel brukar vakna mellan 6-8 på morgonen, han och jag går upp och sätter oss vid tv´n en stund. Oftast brukar han leka för sig själv eller sitta hos mig. Han är ganska mycket av en rutinmänniska på vissa saker så efter en stund är det dags för att bajsa och det kan han inte göra i knät eller nåt utan han ska helst vara för sig själv i hans lilla lekrum. Där får han sitta en stund tills han är klar och då kommer han krypandes, antingen ut till mig eller till badrummet. Efter det är klart så vill han sova en stund och då passar jag på att sova jag med.

När vi har sovit klart kan det bli en promenad, besök till öppna förskolan, hem till någon kompis och fika eller umgås med maken om han är hemma/vaken.
Eftermiddagen blir det middag och sen läggrutin för Lionel.
Dagarna ser lite olika men ändå lika ut iom att jag är mammaledig. Vissa dagar gör vi absolut ingenting heller.

Dag 13, mina dåliga vanor och laster.
Oj oj, jag har massor av dåliga vanor,
Slarvig som tusan
Använder alldeles för mycket glas
Dålig på att stänga skåp och lådor
Dålig på att avsluta saker och ting
Ganska lat
Äter alldeles för mycket godis
 
Men det här var allt ni får...

Kram på er!

Dag 11, 10 saker du inte vet om mig.

Hm, tror att de flesta vet det mesta om mig så det här kan bli svårt. Men jag ger det ett försök.

1. Jag pratade med "skåneR" väldigt långt upp i åldern och då har jag aldrig bott där nere.
2. Jag kallades för bla pinnen som liten för att jag var så lång och smal.
3. Jag vill lära mig teckenspråk
4. Jag är inte så förtjust i barn som jag var förut, dom jag känner tycker jag väldigt mycket om dock.
5. Jag är långsint
6. Jag är ganska mesig.
7. Jag längtar nog efter fler barn men ska inte ha några.
8. Jag tycker inte om grädde
9. Jag hatar blomkål och räkor
10.Jag vet inte mera vad jag ska skriva.
....

Kram på er!


Dag 10 mina syskon

Jag har två "halv"syskon. En syster på mammas sida och en bror på pappas sida. Men nu är det så att för mig är det ingen skillnad på halv eller helsyskon. Eller jo det är det faktiskt, min syster som jag har växt upp med är min syster kort och gott, inget halv eller hel här inte. Det är hennes pappa som jag har sett som min pappa sen jag var runt 3 år gammal.
Men för att berätta om min lilla syster så heter hon i alla fall Johanna och är 28 år. Hon har inga barn och kommer aldrig att skaffa. Hon har vigt sitt liv åt sina hundar i stället. Visst är det tråkigt att jag inte kommer att bli moster men jag får vara det åt hundarna i stället. Hon är i alla fall den bästa systern man kan ha.

Skrev ju med att jag hade en bror på min biologiske pappas sida, han heter Timmy och vi har träffats 1 gång i vårat liv. Jag har försökt att hålla igång kontakten men det finns bara intresse från min sida så jag håller det sporadiskt, det kanske blir bättre med tiden då han bara är runt 23 år. Men han ser jag däremot som en halvbror eftersom jag inte känner honom för 5 öre.

Kram på er!

Dag 9 bloggfavoriter

Jag har inte så jättemånga favoriter, eller det är ju beroende på hur man ser på saken. Följer systers blogg och makens, sen är det lite kusiner och andra släktingar samt gamla arbetskamrater. Har även hittat några vars jag inte känner övh men är intressanta i alla fall.

--
Idag är det lucia, var med Lionel på ÖF och tittade en bunt 5 åringar som lussade så fint. Är lite rart med dom små som tar i och sjunger så gott dom kan.
Tyvärr var det lite mycket folk så det blev otroligt varmt där vi var och som alltid så vet inte föräldrar hur man uppfostrar barn.
Jaja, vad är väl en bal på slottet?

Kram på er!


Dag 8 favoritsaker

Mina änglar nog mina favoriter. Har en liten samling med dom som står lite här och där, när vi får en större lägenhet ska dom få en lite mer samlad plats. Det är inte så att jag köper allt vad änglar är. Jag är viktig med att dom måste ha ett fint ansikte och det är inte alltid dom har det. Men sen har jag den bästa ängeln och det är min man, när vi var tillsammans 2004 så började jag kalla honom min ängel(pinsamt nog kommer jag inte ihåg varför, ja eller jo det var ju av kärlek så mycket minns jag. Kommer bara inte ihåg varför det blev ängel och inte hjärtat eller liknande.) och någonstans där började samlandet på allvar tror jag.
-
Nu börjar helgen lida mot sitt slut, har haft alla barnen hemma och vi har gjort marsipanfigurer och satt ihop ett pepparkakshus. Som vanligt blev huset mycket orginellt alá Månsson, Kindblad, Wedin. Men det är så ett hus ska vara tycker jag. Får se om jag orkar/hinner göra lite ischoklad med i veckan. Ska till tandläkaren (läs tandhygenist) och få lära mig ang barns tänder. Får se om jag går, har ju redan vart där en gång när Walter var liten. Skulle vara för att ha något att göra med. Aja ska tänka på saken.

Men nä nu ska jag hämta tvätt och sen sova.

Kram på er!Dag 7- vänner

Jag har en del vänner, vissa är mera bekanta och andra är nära vänner.
Önskar att jag kunde träffa vissa mycket mera men avståndet blir svårt. Men trots att man inte träffas på år och dag så vet man att det ändå känns som att det var igår som man träffades. Det är riktig vänskap.


Dag 6, om det här vore min sista dag.

Ja inte fan skulle jag gå omkring att jubla direkt. Nä tvärtom så skulle jag ha en sådan fruktansvärd ångest och inte få något gjort. Så var det med den saken. :)
............................

Idag i alla fall så "fyller" min lilla sockertopp hela 10 månader. Vad har hänt? Vart tog tiden vägen? Vad hände med den lilla skiten som konstant låg vid bröstet och bara skulle äta? Nu är den vildaste lilla unge man kan tänka sig och har absolut inte tid att sitta och mysa. Han har en massa på sitt schema tycker han. Det är ju bra med nyfikna barn men så här nyfiken kan ju ingen vara... :P


Kram på er!

Dag 5 ,Vad är kärlek?

Kärlek är när man får en kaffebryggare en vanlig måndag.
Kärlek är när man hittar lappar i badrumsskåpet.
Kärlek är när man kommer hem till ett dukat bord.
Kärlek är när man får ett kärleksfullt sms.
Kärkek är när man kan skratta ihop.
Kärlek är när man kan gråta ihop.
Kärlek är när man får en spontan puss och kram.
Kärlek är när man längtar hem till sin käresta.
Kärlek är när man tittar på den son man skapat.
Kärlek är när man känner att man skulle gå under om den andre inte fanns.
Kärlek är att få vara din hustru.
Kärlek är när man får höra "Jag älskar dig".


Sen är det kärlek när man får en lapp där det står "jeg eskar deg"Dag 4, vad bjuder jag på för mat.

Nu är det så att jag är så jävla tråkig och tycker inte att det är så kul att laga mat. Inte som maken som faktiskt har ett intresse. Mitt totala ointresse för mat kommer nog från att jag helt enkelt inte är uppvuxen med det. Hemme blev det mest att man fick makaroner och korv eller pannkaka varje dag. Ja det kunde kanske variera lite mera men ni förstår vad jag menar.
Skulle det vara så att jag gör någonting så blir det nog någon köttfärssås eller liknande.
Men för att ni inte ska missförstå mig så är det inte så att jag aldrig lagar mat och jag gör helst inte makaroner och korv, kan vara för att man föråt sig på det som liten.
Jag tycker dock om makens mat så mycket så han får gärna stå för det.. :)


Dag 3, föräldrarna..

Man har ju sina biologiska föräldrar och sen har man sina föräldrar.

Min mamma heter Carina och är 51 år, hon arbetar som biståndshandläggare i Stockholm där hon även bor. Tyvärr har vi inte så bra kontakt som jag önskar att vi hade och jag skulle vilja att vi träffades mera. Nu blir ju det svårt då jag bor 15 mil bort men även då jag bodde bara några hållplatser ifrån så träffades vi inte så ofta. Kan dock tillägga att när vi väl ses är det mycket uppskattat.

Min biologiske pappa hette Mikael och dog 1992, jag hade aldrig någon kontakt med honom så jag kan inte påstå att jag vet något om honom. Har nästan ingen kontakt med den sidan förutom min gammelmorfar som jag fick kontakt med för första gången nu i somras.

Men den jag ser som min pappa är min systers pappa, han kom in i mitt liv när jag var omkring 3 år och även fast mamma och han skilde sig när jag var runt 6-7 år så är det ändå han som har varit min pappa i alla år och även är Walters och Lionels morfar.
Ja och pappa heter förresten Jokka ochär 49 år och bor i Bålsta i ett stort hus med pool. Perfekt på sommaren :)

---------------------------------
Jo men för att gå över till något helt annat, eller jag har nog inte så mycket att berätta egentligen. Vi var till Maxi idag för att hitta lite julklappar, skönt att man nästan är färdig med alla. Är lite småssaker kvar att köpa men i stort så.

I morgon är det dags för 10 månadersbesök på BVC, tänk att den lille skiten är så stor redan, ska bli intressant och se vad han väger med tanke på vilket matvrak han är. Och det ska ju inte vara nån mesmat här inte utan gärna kryddstark mat såsom Chorizo eller tacos.

Nä nu ska jag slå in lite julklappar.

Kram på er!


Dag 2 Min första kärlek..

Jag hade många kärlekar när jag var liten, bland annat så var jag "kär" i "mommo" och "moffas" grannes son. Kan ha varit mellan 4-5 år och tyckte att han var jättefin. Att han var väldigt mycket äldre var inte så noga.
Och dessutom så blev pappa sambo med hans syster många många år senare.
Sen var jag väl "kär" i dagmammans son och nån kusin.

Mm den här "dagen" var ju innehållsrik känner jag.
Aja kanske blir mera i morgon..

Kram på er..


Dag 1 Presentera dig själv

Dom flesta som läser den här bloggen, dvs ni 7-8 st personer känner ju mig vid det här laget. Men ibland märker jag att det pluppar upp nya läsare så för er så gör jag en liten snabb presentation.

Jelena heter jag, stor tjej enligt maken och har ganska nyligen fyllt 33 år.
Bor i Västerås med min man 
Christian och våran son Lionel som snart blir 10 månader. Jag har även sen innan en son som heter Walter och han är 12 år och bor med sin pappa i Sthlm. Jag har även en "bonusdotter" som heter Emelie, hon blir snart 4 år och bor med sin mamma i Sala.
För närvarande är jag mammaledig och ska vara det fram tills februari/mars nästa år.

Jag tycker att det är jobbigt att presentera sig själv för att det känns antingen som en kontakt kontra plats annons så jag bjuder på lite bilder på mig istället...

Kram på er!

    26 dagar 26 inlägg

Jag följer en blogg son har lagt in denna lista, jag har dock reducerat den lite.
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02- Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Bloggfavoriter
Dag 10 – Mina syskon
Dag 11 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 12 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 13 – Dåliga vanor och laster
Dag 14 – Mina drömmar
Dag 15 – Barndomsminne
Dag 16 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 17 – Detta ångrar jag
Dag 18 – Mina förebilder
Dag 19 – Mina dåliga sidor
Dag 20- Det här upprör mig
Dag 21– Mitt hem
Dag 22 – Det här får mig att gråta
Dag 23 – Det här är jag bra på 
Dag 24 – Mina rädslor
Dag 25 – Min favoritplats
Dag 26 – Saker jag saknar